Cea mai bună și hrănitoare ciocolată de casă

Trebuie să recunosc, sunt puține plăceri la fel de decadente și satisfăcătoare ca ciocolata.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că ciocolata nu numai că îți poate încânta papilele gustative, dar poate și să îți hrănească corpul, mai ales în etape cheie precum sarcina și perioada postpartum?

Bine ai venit în viața mea, pudră de cacao crudă - un super-aliment cu o istorie bogată și o multitudine de beneficii pentru sănătatea femeilor.

La bază, cacao-ul crud este cea mai pură formă de ciocolată, plină de antioxidanți, vitamine și minerale care pot aduce multe beneficii bunăstării feminine. De la promovarea sănătății inimii la îmbunătățirea stării de spirit și a funcției cognitive, beneficiile pudrei de cacao crudă se extind dincolo de gustul său delicios.

Pentru femeile care navighează prin sarcină și perioada postpartum, cacao-ul crud are o semnificație și mai mare. Un aliment bogat în magneziu, fier și acizi grași esențiali, cacao-ul crud poate ajuta la susținerea nivelurilor de energie, la reducerea stresului și la ameliorarea simptomelor de oboseală și schimbări de dispoziție - “preocupări” foarte comune în aceste etape ale vieții.

Cu puțină creativitate, te poți bucura de puterea cacao-ului crud pentru a crea delicii de casă care să îți satisfacă pofta de dulce (nefiind dulce!), în timp ce îți hrănesc corpul.

Una dintre modalitățile mele preferate de a mă răsfăța cu bunătatea cacao-ului crud este printr-o rețetă de ciocolată făcută acasă, care nu numai că este extrem de simplă, dar este și foarte modulară. Făcută cu unt de cacao, ulei de cocos, pudră de cacao crudă, pudră de roșcove crudă și o varietate de fructe uscate, nuci și semințe, în funcție de ce am acasă, această ciocolată este o dovadă a frumuseții tuturor acestor ingrediente hrănitoare.

Eu mă bucur de o bucată din această ciocolată fie după prânz, fie în timpul după-amiezii - un moment în care nivelul meu de energie tinde să scadă și pofta de dulce mă lovește uneori, mai ales dacă am avut un somn mai puțin odihnitor în noaptea precedentă. Avantajul este că îmi iau doza de energie fără prăbușirea care vine, de regulă, cu dulciurile convenționale pline de zahăr rafinat. În plus, fiecare înghițitură este plină de nutrienți care susțin sănătatea și bunăstarea mea generală.

Așadar, iară un mod inimaginabil de delicios de a-ți asigura un aport de magneziu și antioxidanți:

Ingrediente:

  • 75 g de unt de cacao topit

  • 75 g de ulei de cocos topit

  • 75 g de pudră de cacao de calitate

  • 75 g de pudră de roșcove

  • O mână din fructele uscate preferate (eu ador să pun vișine uscate)

  • O mână din nucile și / sau semințele preferate (eu adaug deseori migdale coapte de mine)

  • Sare de Himalaya după gust (mai grunjoasă pentru “crocănțime”)

Metodă

  1. Combină pudrele cu sarea și extractul de vanilie.

  2. Amestecă uleiurile topite în mixul de pudre și amestecă încet până se formează un sos cremos de ciocolată (e deja delicios).

  3. Adaugă fructele uscate și nucile sau semințele alese (poți oricând adăuga mai puțin sau mai mult, în funcție de preferințe, ciocolata tot se va face).

  4. Toarnă compoziția într-o tavă suficient de incăpătoare încât să obții o grosime de aproximativ 1cm și lasă tava la frigider înainte să guști din ciocolată.

Recomandare: păstreaz-o la frigider 4-5 zile sau congeleaz-o înainte de naștere și bucură-te de ea în momentele mai solicitante sau cu puțin timp din perioada postpartum timpurie.

Recunoscătoare pentru această rețetă pe care am variat-o în zeci de feluri celei mai bune prietene ale mele, B, cea care mă inspiră cu tot ce e frumos <3

Previous
Previous

Tot ce trebuie să știi despre pâinea cu maia

Next
Next

Cum știi dacă suplimentele pe care le iei sunt potrivite pentru tine?